The Who -yhtyeen alkuaikojen rumpali Doug Sandom on kuollut

Roger Daltrey, Doug Sandom ja Pete Townshend lavalla The Detoursina.

Sandom nukkui pois 89-vuotiaana.

The Who -yhtyeen alkutaipaleella ja bändin esiasteessa The Detoursissa rumpuja soittanut Doug Sandom on kuollut. Who-kitaristi Pete Townshend kertoo yhtyeen virallisilla sivuilla kuulleensa suru-uutisesta Sandomin pojalta. Sandom oli kuollessaan 89-vuotias.

Sandom liittyi Townshendin, Roger Daltreyn ja John Entwistlen Detours-yhtyeeseen vuonna 1962 ja oli mukana vielä vuoden 1964 alussa, jolloin bändi vaihtoi nimekseen The Who. Fontana Recordsille järjestetyn koesoittotilaisuuden jälkeen Sandom sai kuitenkin lähtöpassit ja hänen tilalleen otettiin Keith Moon.

”Doug oli loistava rumpali, mutta ensimmäisen levy-yhtiömme mielestä liian vanha meille. Juuri hänen ikänsä ja viisautensa teki hänestä tärkeän minulle. Hän ei koskaan ylenkatsonut tavoitteitani kuten monet hänen ikäisensä (saatoin olla ajoittain melko egoistinen). Hän rohkaisi minua”, Townshend kirjoittaa.

”Dougilta vei aikaa antaa minulle anteeksi, mutta lopulta niin tapahtui ja vaikka emme nähneet usein, pysyimme ystävinä. Hän olisi taatusti tullut tapaamaan minua ja Rogeria tänä vuonna [The Who -yhtyeen keikalle] Wembleyn stadionille ja tulemme molemmat kaipaamaan hänen näkemistään.”