Tiesitkö? Terminator 2:ssa soi GNR:n You Could Be Mine, mutta sen tilalle oli ehdolla eräs toinen biisi

30.8.2022 10:46

Mitäköhän olisi musiikkimaailmassa tapahtunut, mikäli tämä kuvio olisi mennyt eri tavalla? Vuonna 1991 ensi-iltaan tulleen Terminator 2 -toimintaklassikon soundtrackilla raikaa tunnetusti Guns N’ Rosesin You Could Be Mine, mutta mikäli T-1000-tappajarobotin roolissa kunnostautunut Robert Patrick olisi saanut tahtonsa läpi, sen tilalle olisi napattu aivan toisen bändin kappale. Asia tuli puheeksi Patrickin The Guardianille antamassa haastattelussa.

Patrick yritti kovasti vakuuttaa ohjaaja James Cameronin siitä, että Gunnareiden tilalle sopisi paremmin Nine Inch Nailsin esikoislevyn single Head Like a Hole. Näyttelijä ei ryhtynyt lobbaushommiin vain siksi, että oli Trent Reznorin musiikin ystävä, ja Patrick halusi auttaa velipoikaansa. Robertin pikkuveli Richard Patrick nimittäin soitti tuolloin kitaraa Nine Inch Nailsin livekokoonpanossa.

Cameron ei kuitenkaan lämmennyt ajatukselle. ”Ei. Arnold haluaa mieluummin Guns N’ Rosesin”, ohjaaja sanoi, ja se oli sen pituinen se. Eipä mikään ihme oikeastaan, kun GNR oli kuitenkin noussut valtavaan suosioon Appetite for Destruction -debyyttinsä myötä ja NIN oli tuolloin vielä underground-suosikki. Gunnarit olisi varmaan jatkanut maailman isoimpana rockbändinä, vaikka bändi olisi missannut T2-näkyvyyden, mutta mitenkähän elokuva olisi vaikuttanut Nine Inch Nailsin voittokulkuun? Siinäpä spekuloitavaa.

Lisää luettavaa