Time listasi jälleen vuoden vaikutusvaltaisimmat ihmiset – Billie Eilish, Britney Spears, Dolly Parton ja muita muusikoita listalla

Billie Eilish.
SPNY / AKM Images / GSI Media / AOP

Timen vuosittain julkaisema ”Maailman vaikutusvaltaisimmat ihmiset” -lista on jälleen esillä. Vuodesta 1999 alkaen julkaistu lista on kohonnut huomattavaksi mediatapahtumaksi, jonka nimityksistä ja nimittämättä jättämisistä käydään kiivastakin polemiikkia. Mukana on poliitikkoja, muusikoita, liikemiehiä, urheilijoita ja kaikenlaisia ihmisiä, joiden katsotaan vaikuttaneen merkittävästi maailmanmenoon.

Lista on jaettu kuuteen kategoriaan: ikoneihin, pioneereihin, titaaneihin, taiteilijoihin, johtajiin ja innovaattoreihin. Muusikoista Billie Eilish noteerataan vahvimmin, sillä hänet on nostettu pioneerit-listan kärkeen. ”Billie Eilish on ainutlaatinen sielu, jonka ääni, tyyli ja asenne ovat anteeksipyytelemättömästi hänen omiaan”, kirjoittaa perusteluosiossa artistikollega Megan Thee Stallion.

Britney Spears ja Dolly Parton on listattu puolestaan ikoneiden joukkoon. Muita listalla mukana olevia muusikoita ovat ainakin Angélique Kidjo, Lil Nas X, Bad Bunny ja Kane Brown. Muilta aloilta listalla ovat mukana esimerkiksi tennispelaaja Naomi Osaka, venäläinen oppositiovaikuttaja Aleksei Navalnyi, voimistelija Simone Biles, Applen toimitusjohtaja Tim Cook, näyttelijät Kate Winslet ja Scarlett Johansson, Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ja tämän edeltäjä Donald Trump.

Katso koko lista täältä. Kaikkein eniten listanimityksiä aikojen saatossa saanut muusikko on Taylor Swift, joka nousi listalle vuosina 2010, 2015 ja 2019.