Toolin Danny Carey nimeää bändin, joka sai innostumaan musiikista – ”Ostin sen levyn ruohon leikkaamisesta saamillani rahoilla”

Led Zeppelinin IV oli rumpalin ensimmäinen omilla rahoilla ostama levy.
3.4.2024 08:41

Tuottaja ja multi-instrumentalisti, nykyisin myös maineikas tubettaja Rick Beato istui hiljattain alas Tool-rumpali Danny Careyn kanssa ja keskusteli tämän kanssa pitkän kaavan mukaan Toolin vaiheista sekä Careyn soittohistoriasta. Carey muun muassa muisteli omaa lapsuuttaan ja musiikillista kasvatustaan.

”Minulla on vanhempi veli, joten kuuntelin mitä tahansa hän kuunteli. The Beatles oli ensimmäinen juttu, mutta kun kuulin ensimmäisen kerran Led Zeppeliniä omien kaverieni kanssa, se tuntui omalta jutulta. Se ei tuntunut ’vanhojen ihmisten’ musiikilta kuten Beatles. Sain niihin samoihin aikoihin myös ensimmäisen rumpusettini; olin jotain 9- tai 10-vuotias ja soitin Zeppelinin levyjen tahtiin”, Carey muistelee.

”Se oli hyvin jännittävää. Muistan hyvin kun Physical Graffitti (1975) ilmestyi. Muistan jopa sen, kun Houses Of The Holy (1972) ilmestyi. Heidän neljäs levynsä (vuonna 1971 ilmestynyt klassikkoalbumi IV) oli ensimmäinen levy, jonka ostin ihan itse. Ostin sen levyn ruohon leikkaamisesta saamillani rahoilla.”

Led Zeppelinin kautta Carey siirtyi progressiivisen rockin pariin ja kertoo imeneensä erityisen paljon vaikutteita Emerson, Lake & Palmerilta, Yesiltä ja Genesikseltä.

”Niillä levyillä oli mielenkiintoista rumpalointia. Niihin aikoihin aloin myös käydä soittotunneilla ja minulla oli hyvä opettaja, joka esitteli minulle myös paljon fuusiokamaa.”

Lisää luettavaa