Tunteet kuumenivat punk-ikonien paneelikeskustelussa – Johnny Rotten ja Marky Ramone lähes toistensa kurkussa

Myös Henry Rollins sai osansa Lydonin sivalluksista.
8.3.2019 15:53

EPIX-kanavalla alkaa maanantaina 11. maaliskuuta uusi Iggy Popin tuottama Punk-dokumenttisarja, joka – kuten nimestä voi jo päätellä – käsittelee punk-musiikkia sekä genreen liittyviä asioita kuten muotia, taidetta ja tee-se-itse-asennetta. Sarjasta järjestettiin alkuviikosta katselutilaisuus Länsi-Hollywoodin SIR Studiolla, jonka yhteydessä järjestettiin myös paneelikeskustelu, johon osallistuivat Henry Rollins (Black Flag), Duff McKagan (Guns N’ Roses), Johnny Rotten (Sex Pistols), Marky Ramone (The Ramones) ja Donita Sparks (L7).

Rolling Stone -lehden toimittaja Kory Grow’n moderoima keskustelu lähti hyvin nopeasti oudoille sivuraiteille Rottenin, oikealta nimeltään John Lydonin, varastettua koko show’n itselleen. Grow kuvailee omituisen keskustelutilaisuuden kulkua Rolling Stone -lehden artikkelissa. Grow’n mukaan kaikki alkoi, kun Lydon heitti Rollinsille suorasukaisia kommentteja.

”Henry, mehän emme ole tainneet ennen tavata? Olet sanonut paljon hassuja, mutta myös erinomaisen hyviä asioita myös”, Lydon heitti, johon Rollins kuittasi Lydonin sanoneen Black Flagin olevan ”joukko rikkaita esikaupunkikakaroita, jonka korvat halusimme repiä irti”.

”Niin sanoinkin, koska en tykännyt siitä vitun musiikista. Se oli todella tylsää”, Lydon kuittasi ja sanoi Sex Pistolsin ja Black Flagin eroavan eniten siinä, että hän lauloi paljon selvemmin.

Myöhemmin tunteet kuumenivat, kun Marky Ramone alkoi kyllästyä Lydonin monologiin ja kaksikko alkoi hyppiä toistensa varpaille. Lydonin kommentoi, ettei Marky ”ole edes alkuperäinen Ramone”, johon Marky kuittasi Sex Pistolsin kopioineen koko imagonsa Richard Helliltä ja että Sid Vicious oli muutenkin bändin suurin tähti.

”Niin olikin. Hän oli tähti sinun kaltaisillesi mulkuille feikeille idiooteille. Nauttikaa huumeistanne ja pitäkää hauskaa kuolemaa. Minulle punk on positiivinen todiste, että voimme muuttaa elämäämme musiikilla, tarkoitamme, mitä sanomme ja hyökkäämme poliittisia systeemejä vastaan. Tätä typerää mulkkua kiinnostavat vain huumeet”, Lydon iski takaisin, korottaen ääntään ja nousten seisomaan.

”Puhut paljon, mutta teetkö kuten saarnaat?”, Marky heittää, josta Lydon vain innostuu lisää: ”Haloo, Johnny Rottenko ei ole sanojensa mittainen? Katso itseäsi, näytät joltain vitun heavy metal -hylkiöltä”, Rotten jatkoi paasaamistaan, jolloin turhautunut Marky käskee Se Pistols -solistia ”istumaan vittu alas”. Donita Sparks yrittää keventää tunnelmaa heittämällä välikohtauksen päätteeksi: ”Hyvät naiset ja herrat, tämä tässä on punk vitun rockia jos mikä!”

Lydon on tunnetusti hyvin eläväinen ja erikoinen hahmo, eivätkä hänen amerikkalaiset kanssapanelistinsa ole välttämättä tottuneet brittimiehen tyyliin, mutta kyllähän vieressä istuvan ja Rottenin touhuja katselevan Duff McKaganin ilme on paikoitellen erittäin paljonpuhuva.

Lisää luettavaa