Twisted Sisterin ja australialaispoliitikon kädenväännössä uusi käänne – Universal Music puuttuu peliin

Tämä käänne ei tule yllätyksenä.
11.2.2019 11:39

Universal Music on nostanut kanteen Twisted Sisterin musiikkia puolueensa kampanjassa käyttänyttä australialaispoliitikko Clive Palmeria vastaan tekijänoikeusrikkomuksesta, uutisoi Sydney Morning Herald.

Erikoinen saaga sai alkunsa, kun Twisted Sisterin Dee Sniderin ja Jay Jay Frenchin korviin kantautui tieto, että Palmerin edustama puolue United Australia Party oli käyttänyt yhtyeen We’re Not Gonna Take It -megahittiä omissa mainoksissaan. Lisäksi puolue oli muuttanut biisin tekstin muotoon ”Australia’s Not Gonna Cop It”.

French ja Snider sanoutuivat jyrkästi irti Palmerin ja tämän puolueen toiminnasta ja totesivat, etteivät he ole myöntäneet lupaa käyttää musiikkiaan eikä sen käyttämisestä ole maksettu lisenssimaksuja. Sniderin mukaan Palmerin edustajat olivat myös olleet yhteydessä Universaliin ja kysyneet, mitä kappaleen käyttöoikeus maksaa, eli he ovat laulajan mukaan tietoisia lisenssimaksun olemassaolosta.

Palmer kuitenkin puolustautui hyökkäämällä muusikoita vastaan toteamalla, ettei hän tarvitse biisille käyttölupaa, koska kyseessä on hänen oma tekstinsä. Hän myös haukkui Sniderin ”unohdetuksi vanhaksi rokkariksi” ja kielsi tätä tulemasta Australiaan soolokiertueelleen. Myöhemmin poliitikko kuitenkin vaihtoi kiellon haasteeksi laulumittelöön.

Seuraavaksi Palmer saankin sitten niskaansa kappaleen julkaisuoikeudet Sniderilta vuonna 2015 ostaneen Universal Music -yhtiön asianajajat. Universal jätti Sydney Morning Heraldin saamien tietojen mukaan kanteen tekijänoikeusrikkomuksesta Sydneyn korkeimpaan oikeuteen perjantaina 6. helmikuuta. Lehden mukaan asiaa käsitellään oikeudessa 6. maaliskuuta.

Alla yksi mainoksista, jossa biisin muuteltua versiota on käytetty:

Lisää luettavaa