Underground-artisti menehtyi saappaat jalassa

Brittiläisen The Deviantsin (yhtyeen alkuperäinen nimi oli The Social Deviants) vuonna 1967 perustanut Mick Farren (Michael Anthony Farren) menehtyi Lontoossa  27. heinäkuuta 69-vuotiaana.

Moniin alakulttuureihin uransa aikana vaikuttanut Farren lähti paremmille metsästysmaille rakastamansa toimen äärellä, sillä laulaja tuupertui maahan kesken The Deviantsin keikan. Bändi oli esiintymässä Atomic Sunshine -festivaalilla Lontoon Borderline-klubilla.

Muusikon uransa ohella Farren toimi muun muassa toimittajana ja kirjailijana. Mies kirjoitti kymmeniä kirjoja ja hän valmisteli peräti neljä teosta muun muassa Elvis Presleystä. Farrenin koottuja kirjoituksia julkaistiin tänä vuonna markkinoille saapuneessa Elvis Died For Somebody’s Sins But Not Mine -kirjassa.

Taiteilija teki sanoituksia myös muille artisteille ja esimerkiksi Motörheadin kappaleet Keep Us On The Road ja Damage Case ovat Farrenin käsialaa. Farren teki uransa aikana yhteistyötä myös esimerkiksi MC5:n Wayne Kramerin ja Wilko Johnsonin kanssa.

Tässäpä Damage Casen kimpussa ovat Metallica ja Lemmy Kilmister: