Uusi käänne Michael Jacksonin väärennöksiksi epäiltyjen biisien tapauksessa – Asia sovittiin oikeussalin ulkopuolella

Sopimisen yksityiskohtia ei ole kerrottu julkisuuteen.
11.8.2022 12:01

Kesäkuun lopussa useista suoratoistopalveluista kuten muun muassa Spotifysta, Apple Musicista ja Youtubesta poistettiin levy-yhtiö Sonyn toimesta kolme Michael Jacksonin kappaletta. Nämä Jacksonin ensimmäiseltä postuumisti julkaistulta Michael-albumilta (2019) löytyvät kappaleet – Keep Your Head Up, Monster ja Breaking News – poistettiin, koska niiden on pitkään epäilty olleen Jackson-imitaattorin laulamia eikä suinkaan popin kuninkaan itsensä.

Tapauksesta on ollut pitkään myös oikeusjuttu vireillä, kun vuonna 2014 Sonya ja Jacksonin perikuntaa vastaan nostettiin syytteet kuluttajien huijaamisesta ja virheellisestä mainonnasta. Juttua on palloteltu vuosikaudet eri oikeusistuimissa, joista osa on katsonut syytteen aiheelliseksi, osa taas ei. Syyte on odottanut käsittelyvuoroaan Kalifornian korkeimman oikeuden jonossa nyt kahden vuoden ajan, kun tapauksessa on tapahtunut yllättäen uusi käänne.

Sony ja Jacksonin perikunta nimittäin tiedottavat, että osapuolet ovat sopineet tapauksen oikeussalin ulkopuolella. Sen tarkempia tietoja sopimuksen sisällöstä, kuten mahdollisesti maksetuista rahallisista kompensaatioista, ei ole tietoa. Epäselvää on myös, ottaako korkein oikeus asian kuitenkin käsittelyyn vai ei, mutta sopimisen myötä asian eteneminen näyttää epätodennäköiseltä.

”Korkeimman oikeuden mahdollisesta päätöksestä huolimatta osapuolet ovat yhteistuumin päättäneet lopettaa käräjöinnin, joka saattaisi johtaa valituksiin ja pidempään oikeusprosessiin”, Sony ja perikunta toteavat Billboard-lehdelle antamassaan yhteistiedotteessaan ja lisäävät, että kappaleiden poistaminen suoratoistopalveluista oli ”yksinkertaisin ja paras tapa mennä lopullisesti eteenpäin kappaleisiin liittyvässä keskustelussa”.

Kantaja ei ole vielä tätä kirjoittaessa kommentoinut sopua omasta puolestaan.

Lisää luettavaa