Uusi Led Zeppelin -elokuva työn alla – Palkitun dokumenttisarjan tekijät asialla

Stairway to Heavenin tahdissa on turvallista ajella.

Dokumentti on osa bändin 50-vuotisjuhlallisuuksia.

Led Zeppelinistä on työn alla uusi dokumenttielokuva, uutisoi Classic Rock. Dokumentin toteuttaa palkitun American Epic -sarjan ohjannut Bernard MacMahon ja se sisältää haastattelujen lisäksi harvinaista ja aiemmin julkaisematonta video- ja äänimateriaalia bändin 50-vuotisen uran varrelta.

Elokuva on sikäli harvinainen, että yhtyeen jäsenet Robert Plant, Jimmy Page ja John Paul Jones osallistuvat itse dokumentin tekemiseen antamalla tuoreita haastatteluja ja kertomalla itse bändin tarinaa. Muusikot kertovat lähteneensä mukaan, koska olivat niin vaikuttuneita American Epicistä, joka nähtiin Yle Teemallakin viime joulukuussa.

”Kun näin, mitä Bernard oli tehnyt niin visuaalisesti kuin äänen osalta, tiesin hänen olevan tarpeeksi pätevä kertomaan meidän tarinamme”, kitaristi Page toteaa.

”Kun näin, miten Will Shade ja monet muut tärkeät varhaiset amerikkalaismuusikot herätettiin henkiin American Epicissä, se inspiroi minua ottamaan osaa tähän todella mielenkiintoiseen ja jännittävään tarinaan”, komppaa solisti Plant.

”Nyt on oikea hetki kertoa tarinamme ensimmäistä kertaa omin sanoin. Luulen, että tämä elokuva saa tarinan todella heräämään henkiin”, tuumaa puolestaan basisti Jones.

Parhaillaan jälkituotannossa olevalle dokumenttielokuvalle ei tätä kirjoittaessa ole vielä vahvistettu julkaisupäivää.