Uutta The Beatles -julkaisua tekoälyn avustuksella työstävä Paul McCartney rauhoittelee faneja – ”Olemme nähneet paljon spekulaatioita…”

McCartney tarkentaa, millä tavalla keinoälyä on projektissa käytetty.
23.6.2023 08:35

Paul McCartney paljasti hiljattain BBC Radio 4:n haastattelussa työstävänsä uutta The Beatles -julkaisua, joka on tehty John Lennonin vanhan demonauhoituksen pohjalta. McCartney kertoi käyttävänsä projektissa tekoälyn apua saadakseen Lennonin lauluraidan mukaan kappaleeseen. Lennonin laulut on irroitettu demoäänitteestä samaa tekniikka hyödyntäen, jota käytettiin Peter Jacksonin Get Back -dokumenttisarjassa eristämään puhe muusta taustakohinasta.

Ihan kaikille ei kuitenkaan ilmeisesti tullut selväksi, millä tavalla tekoälyä tässä projektissa käytetään vaan monet ovat ymmärtäneet asian niin, että keinoäly luo uuden Beatles-kappaleen tyhjästä. Niinpä McCartney katsoi parhaaksi rauhoitella ja selventää asiaa sosiaalisen median välityksellä.

”On ollut hienoa seurata, millaisen vastaanoton tieto uudesta projektista on saanut. Emme malta odottaa, että saamme jakaa sen kanssanne myöhemmin tänä vuonna”, McCartney twiittasi.

”Olemme nähneet paljon spekulaatioita ja väärinymmärryksiä aiheesta. Paljon arvailuja lentää ilmassa. En voi paljastaa kovinkaan paljoa tässä vaiheessa, mutta selvyyden vuoksi todettakoon, että mitään ei ole luotu keinotekoisesti tai synteettisesti. Kaikki mitä kuulet on aitoa ja me kaikki soitamme sillä. Olemme vain puhdistaneet ja siistineet jo olemassa olevia äänityksiä ja tätä prosessia on tehty jo vuosia. Toivottavasti kuitenkin pidätte siitä yhtä paljon kuin me.”

Lisää luettavaa