Vaihtoehtoista metallia 10 vuoden ajan Suomeen tuonut tuotantotoimisto lopettaa toimintansa – ”Ympyrä on sulkeutunut”

Blow Up That Gramophone laitetaan telakalle määrittelemättömäksi ajaksi.

Vuonna 2009 perustettu, raskaan musiikin vaihtoehtoisempaan laitaan erikoistunut tuotantotoimisto ja tapahtumajärjestäjä Blow Up That Gramophone lopettaa toimintansa ja jää määrittelemättömän pituiselle tauolle, jättäen elävän musiikin surina- ja ug-osastolle ison aukon. Tuotantotoimiston toimitusjohtaja Esa Valkeajärvi kertoi asiasta sosiaalisen median välityksellä.

”Ympyrä on sulkeutunut ja on tullut aika laittaa Blow Up tauolle määrittelemättömäksi ajaksi. Blow Upia perustaessani päätin, että jatkan toimintaa niin kauan kun nautin sen pyörittämisestä. Jos se koskaan alkaa tuntua pakolta etuoikeuden sijaan, on aika pitää taukoa”, Valkeajärvi kirjoittaa.

”Olen ollut etuoikeutettu saadessani työskennellä Diamanda Galasin, Amenran, Neurosiksen, Current 93:n, Merzbow’n, Eyehategodin, Devil’s Bloodin, Ulverin, High on Firen, Warningin ja monien muiden artistien kanssa. Olen kaikkeni velkaa vaimolleni ja lapsilleni ja nyt aion viettää enemmän aikaa heidän kanssaan.”

Muun muassa vaihtoehtoiseen metalliin, stoneriin ja doomiin painottunutta Blowup-festivaalia pyörittänyt Blow Up That Gramophone järjestää loppuvuoden aikana vielä muutaman keikan tuoden Suomeen amerikkalaisen sludgea, black metalia sekä post-metalia yhdistelevän Inter Arman sekä belgialaisen doom-/post-rock-yhtye Amenran, jonka jälkeen tuotantotoimisto vaikenee.

So things have come full circle. The time has come to put Blowup on hiatus for an indefinite period of time. When Blowup…

Posted by Blow Up That Gramophone on Tuesday, October 22, 2019