”Hautajaiset seis, vainaja puuttuu” – Vesta teki upean tulkinnan Juicen klassikkobiisistä

Soundin ensinäytössä Juice-elokuvan tunnusbiisi.
15.11.2018 09:00

Match made in heaven: nykyisen suomenkielisen musiikin kiinnostavimpiin sanoittajiin ja tulkitsijoihin kuuluva Vesta, sekä suomirockin ja suomen kielen mestari Juice Leskinen. Huomenna julkaistaan digipalveluissa Vestan tunnistettavan persoonallinen näkemys Juicen hienoimpiin lukeutuvasta 3.30-kappaleesta. Vestan ja Matti Ahopellon käsissä kiehtovasti nykyaikaan taipunut kappale musiikkivideoineen saa nyt ensinäyttönsä Soundissa.

– Oon rakastanut kauan Juicen 3.30-biisiä, kertoo Vesta.

”Lyhyt laulelma sekalaisista asioista, yhdistettynä mitä kauneimpaan kitarasooloon!”

– Viitsin väittää kyseisen biisin olevan eräs tärkeimpiä musiikillisia esikuviani: lyhyt laulelma sekalaisista asioista, yhdistettynä mitä kauneimpaan kitarasooloon! Minut se tuntuu joka kerta vievän erikoiselle matkalle muistoihin, tulevaisuuteen, paikoilleni sekä pelkoihini. Alkuperäinen teos on onneksi yhä olemassa, sain vain tilaisuuden leikkiä rakkaalla kappaleella; antaa sille tilaa ja mittaa sekä laulaa sen tunteilla, joita se on minussa herättänyt.

Kappaleen musiikkivideon on ohjannut Vaisto Creativen Jaakko Jokela. Videolla ei seikkaile Vesta eikä oikeastaan Juicekaan – vaan sen sijaan Juice-nukke!

– Juice sopii hahmona mielestäni hyvin nukeksi. Juicessa on ikonisia ulkomuodollisia seikkoja ja tapoja, joita on helppo korostaa, ja jotka kaikki tunnistavat. Ehkä edesmenneestä henkilöstä hahmon luominen teki asiasta vaivattomampaa. Uskon, että suurena humoristina Juicea olisi hymyilyttänyt nähdä nukkeversio itsestään. Ainakin se ilahdutti isosti ihmisiä Kallion kaduilla, jossa kuvasimme. Ihmiset tulivat tervehtimään ja halaamaan ”Juicea”, kertoo nukentekijä Pia Kalenius Aura of Puppets -kollektiivista.

Videossa näkyy myös otteita joulukuussa teattereihin saapuvasta Juice-elokuvasta, jonka virallinen tunnusbiisi Vestan kappale on.

Elokuvan virallinen ensi-ilta on 26.12. Kuopiossa ja Tampereella ensi-ilta on jo 21.12.

Lisää luettavaa