Vinnie Paulia kaivataan myös urheilupiireissä – NHL-tähdet ylistävät edesmennyttä Pantera-rumpalia

28.6.2018 13:40

Vinnie Paulin yllättävä ja ennenaikainen kuolema on kirvoittanut lukemattomia muistokirjoituksia sekä julkisia hyvästelyjä. Isot ja pienet rocktähdet ja -mediat ovat noteeranneet Pantera-rumpalin kuoleman – ja nyt myös urheilupiirit osallistuvat suremiseen.

Nhl.com-sivustolla julkaistiin eilen haastattelu, jossa entinen Dallas Stars -tähti Craig Ludwig muistelee Pantera-miestä. Vinnie ja tämän veli Dimebag Darrell olivat tiettävästi kovia urheilufaneja, ja veljekset tutustuivat hyvin Stars-joukkueeseen.

”En ollenkaan odottanut näitä suru-uutisia. Niin sitä varmaan aina sanotaan, mutta tämä tuli aivan odottamatta”, Ludwig sanoo haastattelussa ja jatkaa:

”Vinnie oli upea tyyppi, ihan tavallinen kaveri. Hänen kanssaan oli aina hauska olla, eikä hänestä osannut arvata, että hän oli joku iso tähti.”

Haastattelussa muutkin Stars-veteraanit muistelevat 1990-luvun vuosia, kun Vinnie ja Dimebag muun muassa sävelsivät joukkueelle juhlabiisin, jota soitetaan aina joukkueen tehdessä maalin.

”Hän rakasti nauramista, hän nauroi kaikelle mitä sanoit. Eikä se ollut mitään kohteliaisuusnaurua, hän todella piti kaikkea hauskana”, Ludwig kertoo artikkelissa.

”Jään kaipaamaan kaikkein eniten hänen nauruaan. Kaipaan sitä jo nyt.”

Suomalaisittain  on toki ”tähän tilanteeseen sopivaa”, että Dallas Starsissa legendaarisen maineen saavuttanut hyökkääjätähti Jere Lehtinen oli (ja on) kova metallidiggari, ja hänestä tulikin Dallasin-pelivuosinaan Panteran veljeskaksikon henkilökohtainen ystävä. Eräs Lehtisen ja Pantera-miekkosten lukemattomista kohtaamisista osui myös Nummirockiin, ja siitä vähän enemmän täällä.

Saapa nähdä, muistaako Lehtinen rakasta ystäväänsä huomenna käynnistyvän Tuska-festivaalin lavalta käsin – tavalla tai toisella. Jerehän on ollut Tuskan ”hiljainen suojelija” jo vuosikausien ajan, ja mies on yleensä käväissyt lausumassa yleisölle terveiset myös lavalta käsin.

Lisää luettavaa