Yksi 90-luvun myydyimmistä albumeista siirtyy musikaalilavoille – Käsikirjoittajaksi pestattu Juno-elokuvan kynäillyt Diablo Cody

Kanadalaisen Alanis Morissetten kolmas pitkäsoitto Jagged Little Pill julkaistiin kesällä 1995 ja nosti laulajan kertaheitolla huippusuosioon. Levystä tuli yksi 90-luvun myydyimmistä ja sitä on tähän päivään mennessä myyty arviolta yli 33 miljoonaa kopiota, siis enemmän kuin esimerkiksi Nirvanan Nevermindia (30 miljoonaa) tai Beatlesin Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Bandia (32 miljoonaa).

Morissette on muutamien vuosien ajan haaveillut siirtävänsä levyn musiikkia myös Broadwaylle ja nyt nuo haaveet ovat viimein konkretisoitumassa. Ensi vuonna ensiesityksensä saavan musikaalin taustavoimina vaikuttavat Morissetten lisäksi Juno-elokuvan käsikirjoittajana tutuksi tullut Diablo Cody ja Tony-palkittu ohjaaja Diane Paulus.

A.V.Clubin mukaan Jagged Little Pill -musikaali kertoo modernista ja useita sukupolvia käsittävästä perheestä ja heidän monimutkaisesta dynamiikasta. Musikaalin kerrotaan käsittelevän muun muassa sukupuolirooleja ja rotuja. Musikaalissa tullaan kuulemaan paitsi hittilevyn klassikkoja kuten Ironic, You Oughta Know ja Hand In My Pocket myös muita kappaleita Morissetten uran varrelta. Musikaalin ensi-iltaa tähdätään toukokuulle 2018.

”Meidän kemiamme toimivat ja minulle on kunnia saada sukeltaa jälleen näiden kappaleiden pariin näiden lahjakkaiden ihmisten ympäröimänä”, Morissette hehkuttaa.