Zakk Wylde muistelee lyhyttä vierailuaan Guns N’ Rosesin riveissä – ”Jimmy Page ei kävisi koesoitossa Rolling Stonesiin”

19.4.2018 17:21

Zakk Wylde on monissa liemissä keitetty kitarasankari, mutta harva tietää, että Wylde oli lähes liittymässä Guns N’ Rosesin riveihin 1990-luvun puolivälissä. Wylde kertoi jammailustaan Gunnareiden kanssa Eonmusic-sivuston haastattelussa.

– Axl kertoi minulle, että [vuonna 1995] hän ja muut tyypit olivat aikeissa hankkia uuden kitaristin. Hän sanoi, että he olivat jutelleet asiasta, kun Axl oli vain sanonut: ”Miten olisi Zakk?” En ollut tavannut Axlia aiemmin, mutta tiesin Duffin ja Slashin, joten se tuli kuin vitsinä, ja sitten he tuumasivat: ”Miksemme vain kysyisi Zakkilta mitä hän tekee ja kysyisi häntä mestoille?”, Wylde muistelee.

– Se ei ollut edes koesoitto siinä tilanteessa: Jimmy Page ei tule koesoittoon The Rolling Stonesille, se on vain: ”Jimmy, haluaisitko tulla jammailemaan kanssamme?” Ajattelin, että miksipäs. Joten se enemmänkin porukallinen pellejä kokoontumassa yhteen ja jammailemassa.

Wyldellä vahvistettu Guns N’ Roses äänitti demoja Duff McKaganin talolla, mutta mitään suurempaa ei syntynyt. Lopulta alkoholiongelmansa vuoksi velkoihin joutunut kitarasankarin täytyi palata takaisin ”oikeiden töidensä” pariin.

– Muistan Ozzyn kysyneen minulta: ”Zakk, aiotko olla jammailemassa näiden kaverien kanssa, vai aiommeko jatkaa yhdessä?” Vastasin tähän, etten tiennyt. ”Minun täytyy kysyä heiltä ja katsoa saanko vastauksen”, Wylde kertoo pomonsa reaktiosta Guns N’ Roses -kytkökseen.

Wylde ei omien sanojensa mukaan saanut selvää, mitä Gunnari-leirissä on tekeillä, kun Osbourne teki selväksi, ettei voinut jäädä odottelemaan kitaristia. Ozzy bändeineen lähti Ozzmosis-kiertueelle aiemmin  David Lee Rothin bändissä soittaneen kitaristi Joe Holmesin kanssa ja Wylde jäi yhä odottelemaan vastausta Guns N’ Rosesilta.

– Minulla oli nämä kaikki riffit kasassa ja tuumasin, että ”hitot siitä, teen sen omin nokkineni”, ja siitä syntyi Black Label Society. Ja täällä me yhä olemme 20 vuotta myöhemmin, Wylde kuvailee.

Voit lukea Zakk Wylden haastattelun kokonaisuudessa Eonmusicin verkkosivuilta. Wylde nähtiin Guns N’ Rosesin kanssa lavalla vuonna 2011, kun Black Label Society oli yhteiskiertueella Axlin ja kumppanien kanssa.

Lisää luettavaa