Zakk Wylde paljastaa opiskelleensa Panteran kitaraosuuksia kuten kaikki kuolevaiset – Youtube-videoilta

14.11.2022 21:35

Mitä tulee kinkkisten kitaraosioiden opiskeluun, soittajasuuruus Zakk Wylde on aivan kuin me kaikki muutkin – ja ammentaa jumiin jäädessään Youtuben pohjattomasta opetusvideokaivosta. Mies on viime aikona tentannut Dimebag Darrell Abbottin osuuksia tulevia Pantera-tribuuttikeikkoja silmällä pitäen. Mukana projektissa ovat tunnetusti sekä laulaja Phil Anselmo että basisti Rex Brown sekä Anthrax-rumpali Charlie Benante.

Wylde kertoi tunnelmistaan Ola Englundin tuoreessa haastattelussa.

”Phil soitti minulle eräänä iltana ja sanoi: ’Zakk, juttelin Rexin kanssa. Olemme miettineet tämän toteuttamista. Pohdiskelimme josko olisit halunnut kunnioittaa Dimeä”, Wylde avaa osallistumisensa taustoja. ”’No, tottahan toki! Kuinka voisin kieltäytyä? Lähettäkää minulle kappaleet ja settilista niin voin alkaa opettelemaan matskua’, vastasin.”

”Heti kun tuli kohtia joihin jäin jumiin ja tuumailin, että mitä helvettiä tuo oikein oli? Kirjoitin vain ’kuinka soitetaan Hostile’ tai muuta vastaavaa – ja katsoin Youtubesta kuinka nämä hämmästyttävät soittajat sen oikein vetävät.”

Wylde sanoo edesmenneen ystävänsä kuvioiden opettelun olevan ”hauskaa” ja ”nautinnollista”, mutta varoittaa ettei tule kuulostamaan keikoilla tismalleen Dimebagilta.

Kitaristi löytää prosessista yhtäläisyyksiä Randy Rhoadsin osioiden opiskeluun Ozzy Osbournen yhtyeeseen vuonna 1987 liittyessään. ”Levyn kanssa soittaminen on oma juttunsa, mutta kun se otetaan pois ja sanotaan, että ’okei, soitas se minulle’ – se on kuin autosta vietäisiin navigaattori!” Wylde parkaisee.

Pantera-tribuuttishow saapuu ensi vuonna myös Eurooppaan. Suomen keikkaa ei toistaiseksi karavaanin kalenterista löydy, mutta etapit Norjassa (Tons of Rock) ja Ruotsissa (Sweden Rock) on jo vahvistettu.

Lisää luettavaa