Kamppailu menneisyyttä vastaan – Lauantailekana ja Ensinäytössä Seele: Enkelten luona

"Mieleni valtasi fiilis, että kyllä musan tekeminen vaan on mielettömän siistiä!"

Seele. Kuva: Ioana Ellyn

Lauantailekat ovat meneviä ja tunnelmallisia kotimaisia ralleja. Ei raja-aitoja.

Seele on hämeenlinnalainen, melodioihin nojaavaa metalia esittävä yhtye, jonka perustivat laulaja Julia Mattila ja kitaristi Riku Mäkinen. Kaksijäsenisenä startanneen orkesterin ytimen ympärille kasvoi täysilukuinen kokoonpano, kun Jos vain kaiken jättäisin -nimisen esikoisalbumin julkaisu alkoi häämöttää näköpiirissä.

Huhtikuun 15. päivänä ilmestyvän kiekon kymmenen kappaletta ovat Mattilan ja Mäkisen käsialaa. Pääpirujen lisäksi nykyisessä Seelessä vaikuttavat albumidebyytin graafisesta ilmeestäkin vastaava kitaristi Samuli T. Mäkelä, basisti Jyri Vesterinen ja rumpali Samuel Tähkä. Lauantailekana ensiesitämme tänään yhtyeen ensisinkukseen valitseman Enkelten luona -rykäyksen videoineen.

Kyseinen kappale on kertomus kamppailusta menneisyyttä vastaan. Se muistuttaa, ettei koskaan pidä luovuttaa, vaikka elämä retuuttaisi kuinka syvälle. Tämä biisi syntyi ensimmäisenä, kun levynteko laitettiin alulle. Musiikkivideon tarinan kehittelimme yhdessä ohjaaja Miika Hakalan kanssa, Mattila kertoo.

Biisin tekemisen aikana huomasin, että tässähän mennään lujaa. Julian tehtyä laulut mieleni valtasi fiilis, että kyllä musan tekeminen vaan on mielettömän siistiä! Oli saatava tämä ihmisten ilmoille, Mäkinen täydentää.

Lauantaileka ja Ensinäyttö Seele: Enkelten luona

Seelen keikkakalenteri täydentyy paraikaa. Seuraavat etapit Suomesta ja lähialueilta ovat tähän mennessä varmistuneita:

12.5. Torvi, Lahti
4.6. Paratiisi Pub, Turenki
22.7. Kulttuuriklubi Kelm, Tallinna
23.7. Klubs Depo, Riika