ALKALINE TRIO: Crimson

Arvio julkaistu Soundissa 08/2005.
Kirjoittanut: Antti Luukkanen.
Kuudenteen albumiinsa mennessä chicagolaislähtöinen Alkaline Trio on käynyt läpi punk-yhtyeelle tutun kiertokulun. Matka on käynyt pienten levy-yhtiöiden kautta pienten piirien suosikista ensin kalustoon kuuluvaksi vakiokasvoksi ja lopulta MTV:n vetoavulla massojen huulille.

Arvio

ALKALINE TRIO
Crimson
Vagrant

Kuudenteen albumiinsa mennessä chicagolaislähtöinen Alkaline Trio on käynyt läpi punk-yhtyeelle tutun kiertokulun. Matka on käynyt pienten levy-yhtiöiden kautta pienten piirien suosikista ensin kalustoon kuuluvaksi vakiokasvoksi ja lopulta MTV:n vetoavulla massojen huulille. Nyt ollaan tilanteessa, että on aivan luonnollista tiedottaa bändin sponsorisopimuksista tärkeinä asioina.

Crimsonilla on kaikki edellytykset nostaa Alkaline Trio vielä pykälän verran isommaksi. Melodinen punk on antanut Matt Skiballe mahdollisuuden taiteilla periaatteessa samoilla eväillä sekä indie-kentän että valtavirran piirissä. Crimsonin taidokkaasti kirjoitetuissa, popmaisissa mutta kursailematta kitaravetoisissa kappaleissa on sellainen haikea pohjavirtaus, joka on hurmannut mustalla kajalilla silmänsä reunustaneet nuoret punk-tytöt intoilemaan Good Charlottesta ja Green Daysta. Alkaline Trion juuret tosin ovat tyystin muualta peräisin, mutta sitä ei tässä vaiheessa enää kysele kukaan.

Kaupallisen punkin luottotuottaja Jerry Finnin valitseminen kertoo jotain nykyisistä tavoitteista, mutta kappalemateriaalia mielikuvitukseton ja tarpeettoman mahtipontinen soundiympäristö ei onnistu tärvelemään. 

Lisää luettavaa