Arvio: Toimiva sekoitus uutta ja vanhaa – Alkaline Trion tuorein albumi on täysin filleritöntä pop punkia

Arvio julkaistu Soundissa 1/2024.
Kirjoittanut: Nuutti Heiskala.

Arvio

Alkaline Trio
Blood, Hair, And Eyeballs
Rise

Alkaline Trio hioi teiniangstisen pop punkinsa reseptin täydellisyyteen parinkymmenen vuoden takaisilla Good Mourningilla (2003) ja Crimsonilla (2005). Siitä lähtien tarttuvan melodisten kolmeminuuttisten kitararockbiisien ja ei niin kovin nokkelien sanaleikkien linjasta ei juuri olla poikettu.

Blood, Hair, And Eyeballskaan ei konseptinsa puolesta tarjoa varsinaisia yllätyksiä. Sen sijaan Blink-182:ssa viime vuodet soittaneen Matt Skiban paluu täysiaikaiseksi kitaristiksi tuntuu energisoineen bändiä, sillä uusi levy on parasta Alkaline Trioa sitten Crimsonin.

Vaikka Hot For Preacherin kaltaiset sanaleikit viittaisivatkin siihen, ettei From Here To Infirmaryn (2001) ajoista paljon olisi muuttunut, on Alkaline Trio kuitenkin jossain määrin aikuistunut. Selvin osoitus siitä on levyn päättävä, Amerikan aseväkivalta- ja fentanyyliepidemioita sivuava Teenage Heart. Biisin totuuspohjainen karuus on selvästi aiempien levyjen humoristisia synkistelyjä kylmäävämpää, ja tuo siten tervetulleita uusia sävyjä bändin palettiin.

Vähän epätasaisen Is This Thing Cursedin (2018) jälkeen täysin filleritön 36-minuuttinen Blood, Hair, And Eyeballs on toimiva sekoitus vanhaa ja uutta.

Lisää luettavaa