Levyarvio: Loppua kohden lerpahtava punk rock -elämys – Alkaline Trio on säilyttänyt melodiatajunsa

Arvio julkaistu Soundissa 8/2018.
Kirjoittanut: Vilja Vainio.

Arvio

Alkaline Trio
Is This Thing Cursed?
Epitaph

Jenkkitrion yhdeksännen studioalbumin aloitus lupaa kuulijalle American Pie -elokuvien soundtrackeille, 2000-luvun alun punk rock -maailmaan heittävää soitantaa. Jo pari ensimmäistä kappaletta kuunneltuaan on vakuuttunut siitä, ettei albumi voi olla muuta kuin hyvä – eikä näihin mielikuviin tuudittautunut joudu onneksi pahemmin pettymään.

Is This Thing Cursed? tarjoaa etenkin kuuntelukertoja kestäviä kertosäkeitä ja paikoin hykerryttäviä kitarakuvioita. Musiikissa on samaan aikaan rämäpäistä uhoa ja kuplivan kumpuilevaa harmoniaa. Parhaimmillaan albumi on alkupuolellaan nimikappaleen, Blackbirdin ja Little Helpin pyöriessä soittimessa. Sen sijaan vastapainoksi neljä viimeistä kappaletta olisi voinut jättää jopa kokonaan pois, sillä ne eivät tuo lisäarvoa muuten napakasti paketoiduille kokonaisuudelle.

Alkaline Trion musiikissa on siitä jännittävä ominaisuus, että se onnistuu täyttämään kuulokkeet ja mielen kokonaan. Stayn kohdalla mielessä käy häilähtäen helpottava ajatus siitä, ettei tarvitse ajatella mitään muuta, sillä yhtyeen kiivas soitto ja laulu jättävät kaikki hälyäänet taustalle. Tällöin jäljelle jää vain kaikkein olennaisin, musiikki.

Lisää luettavaa