Arvio: Battle Beastin uutuudella kuuluu näyttämisen halu – bändi todella todistaa olevansa iskussa

Battle Beast
No More Hollywood Endings

Edellisellä levyllään Battle Beast oli uuden tilanteen edessä, kun bändin tiet pääasiallisen biisintekijän kanssa erkanivat ja yhtyeen piti löytää itsensä uudelleen. Yhtye näytti potentiaalinsa, vaikka Bringer of Pain (2017) ei ihan napakymppiin osunutkaan.

Uuden levyn alla Battle Beast mainosti tunneskaalansa olevan entistä laajempi. Kun bändi täräyttää pöytään aloitusraidan Unbroken, voi vain myhäillä tyytyväisenä. Jos koko levy on samanlaista ilotulitusta ja tiukkaa tunnetta, yhtye on päässyt asiansa ytimeen.

Mutta kuten bändi on luvannut, skaala on monessakin mielessä laaja. Levyltä löytyy suunnilleen kaikkea Nightwishista Bon Jovin ja Amaranthen kautta Heartiin. Ja nyt siis etsitään vertailukohtia kuvaamaan levyllä esiintyviä tunnelmia. Battle Beast selviytyy niistä kaikista erinomaisesti, mutta kieltämättä albumin kevyin raita Endless Summer alkaa imelyydessään olla omaa luokkaansa.

Vaikka Battle Beast liikkuu aiempaa laajemmalla rintamalla ja kokonaisuus ei näin ollen ole erityisen tiivis, asia ei tunnu loppupeleissä haittaavan. Bändi kuulostaa tiukalta ja pirteältä, ja kai tässä on kysymys vähän myös siitä näyttämisen halusta. Tuoreella levyllä kunnostautuu erityisesti laulaja Noora Louhimo, jonka ääni soi vaivattoman kauniisti myös kaikissa ääripäissä.