BATTLE BEAST: Unholy Savior

BATTLE BEAST
Unholy Savior
Nuclear Blast

Battle Beast aloitti aikoinaan tymäkällä brittiläisen heavyn linjalla. Matka nykymuotoiseen tyylikkääseen saksalais- ja ruotsalaissävytteiseen voimametalliin on tapahtunut varsin nopeasti ja määrätietoisesti, sillä bändi ei ole horjahdellut valitsemallaan tiellä.

Unholy Savior alkaa sellaisella ilotulituksella, joka ei jätä bändin päämäärää epäselväksi ja liimaa sen samalla voimametallin kärkinimien joukkoon. Battle Beast on sisäistänyt voimametallin sävellystyön perusytimen ja pystyy jalostamaan sitä hienovaraisesti. Yhtyeen melodinen pirskahtelu ei kuitenkaan ole se asian ydin. Tuoreella levyllä yhtyeen asenne ja työmoraali tuntuvat olevan enemmän kuin kohdallaan, ja levyltä tulvehtiva tunnelma on tavattoman väkevä. Erityisesti tällä saralla kunnostautuu laulajatar Noora Louhimo, jonka panos on vahva. Muiltakin osin yhtye on kasvanut joka suuntaan, ja nyt Battle Beast kuulostaa suuremmalta ja kauniimmalta. Pientä vauhtisokeuttakin on ilmassa, sillä Sea Of Dreams ja Touch In The Night antavat pieniä viitteitä taipumuksesta ylituottamiseen, joka ei kuitenkaan vaikuta siltä kaikkein oikeimmalta kehityssuunnalta.

Battle Beast on kiertänyt maailmaa lämppäribändinä, mutta jos yhtye pystyy lataamaan lavalla edes murto-osan uudelle levylle tallentamastaan tunnelmasta, pääesiintyjillä saattavat housut tutista.