BATTLE BEAST: Battle Beast

BATTLE BEAST
Battle Beast
Nuclear Blast

Battle Beast jatkaa toisella levyllään tarttuvan ja vauhdikkaan, perinteiselle heavylle kumartavan musiikin työstämistä. Laulajanvaihdoksesta on selvitty mallikkasti, jopa vahvistuen. Bändin mukaan nimetty albumi tuottaa silti melkoisen yllätyksen. Sekä biisit että tuotanto ovat kiillotetumpia ja siloitellumpia ja kokonaisuus kevyempi ja hittihakuisempi kuin Steel-debyytillä (2011). Kaiken yllä vaanii ilkein vaara ja kirosana, jonka heavy voi kohdata: muovisuus.

Battle Beast väistelee pahimmat karikot napakasti rullaavien biisien ansiosta, mutta pitkään aikaan en ollut varma, onko tämä levy edes kohtalainen seuraaja Steelille. Koskettimien käyttöä on lisätty, ja kun kyse ei todellakaan ole mureasta Hammond-soundista vaan kappaleiden taustalle maalaillusta tähtisumusta, levyn kanssa saa tehdä töitä tosissaan.

Pelastus astuu esiin perinteisen heavyn tutuilla keinoilla. Uusi laulaja Noora Louhimo tekee Battle Beastilla väkevän esiintulon, kitarat kirkuvat kipakoita sooloja ja makeita harmonioita ja poikkeuksetta tarttuvat biisit hakataan vauhdilla läpi. Näillä eväillä levyn kurssi kääntyy ja Accept- ja Judas Priest -henkiset temput osuvat.

Battle Beastin kakkoslevy tuottaa monta hyvää livebiisiä. Rouheutta, rosoa ja raakaa asennetta kaipaan silti lisää.