Arvio: Can We Please Have Fun, pyytää Kings of Leon, mutta tästä levystä on hauskanpito kaukana

Arvio julkaistu Soundissa 5/2024.
Kirjoittanut: Nuutti Heiskala.

Arvio

Kings Of Leon
Can We Please Have Fun
Universal

Albumiksi, jonka nimi on Can We Please Have Fun Kings Of Leonin uutuus ei ole kovin hauska, eikä edes erityisen halukas pitämään hauskaa. Sen sijaan se tarjoaa enimmäkseen hidastempoisia melankolisia biisejä ilman koukkuja tai muistettavia melodioita. Aikoinaan Sex On Firen ja Use Somebodyn tyylisiä hittejä julkaisseelta bändiltä Can We Please Have Fun kuulostaa yllättävänkin kunnianhimottomalta ja epäkaupalliselta.
Ensimmäisenä singlenä julkaistu Mustang on oikeastaan ainoa biisi joka yrittää jonkinlaista tarttuvuutta, mutta kertsissä toistuva “are you a Mustang or a kitty” -renkutus on lähinnä ärsyttävä. Useammilla kuuntelukerroilla Can We Please Have Funin tasapaksusta kappalemateriaalista alkaa saada jotain otetta, ja Actual Daydreamin ja Don’t Stop The Bleedingin kaltaiset biisit osoittautuvat ihan kelvollisiksi. Uusi levy on silti auttamatta Kings Of Leonin diskografian heikoin.
Jos sävellyksissä ei ole hurraamista, on brittimuusikko Kid Harpoonin tuottaman levyn liukuhihnamaisen muovinen ja persoonaton äänimaailma vielä isompi ongelma. Sex On Firen tunnelmallisista kaikuefekteistä tai On Callin jyräävästä bassosta on turha haaveilla. 

Lisää luettavaa