Arvio: Hyvän mielen viihdemusiikkia vailla taka-ajatuksia – Vesterinen Yhtyeineen sulattaa kyynisemmänkin kuulijan sydämen

Arvio julkaistu Soundissa 4/2023.
Kirjoittanut: Aki Nuopponen.

Arvio

Vesterinen Yhtyeineen
Hetken ikuinen
Universal

Iskelmäpop on taatusti monelle yhdyskirosana. Siitä tulee ensimmäisenä mieleen yhdistelmä molempien genrejen juustoisimmista ja viihteellisimmistä puolista. Vesterinen Yhtyeineen osoittaa, ettei tämä ole välttämättä paha asia.

Peräti kymmenhenkinen orkesteri soittaa juuri niin tarttuvaa viihteellistä iskelmää, ettei moni bändi uskalla edes tehdä moista yllä mainituista syistä johtuen. Vesteriselle Yhtyeineen on kuitenkin paikkansa. Maailma tarvitsee musiikkia, joka on täysin vilpittömästi suurta hyvän mielen viihdemusiikkia ilman mitään taka-ajatuksia.

Tero Vesterisen lämmin ääni ja hänen yhtyeensä bändisoittimet, kuorot, koskettimet, puhaltimet ja jouset soivat niin hekumallisesti lempeästä säkeistöstä ja juhlavasta kertosäkeestä toiseen, että kyynisimmänkin ihmisen sydän sulaa.

Kukapa voisi vastustaa kappaleita kuten Hetken ikuinen ja Kohti sydänpeltoja, jotka eivät nostatteluja väistele?

Hetken ikuinen on oikeastaan niin kolmen tähden levy kuin olla voi. Mutta hyvässä mielessä. Se on ihan kivaa ja mukavaa viihdemusiikkia kulutettavaksi. Ei sen enempää tai vähempää.

Lisää luettavaa