Arvio: Kevyttä kitarointia vierailijoiden värittämänä – M. Ward on vähäistä huomiotaan lahjakkaampi

Arvio julkaistu Soundissa 7/2023.
Kirjoittanut: Pertti Ojala.

Arvio

M. Ward
Supernatural Thing
Anti-

Vuosituhannen vaihteen kynnyksellä debyyttialbuminsa julkaisseen amerikkalaisen laulaja-lauluntekijä ja multimuusikko Matthew Wardin sooloura on jäänyt tasokkuudestaan huolimatta varsin vähälle huomiolle. Laatua löytyy myös Supernatural Thingiltä, vaikka varsinaisesta täysosumasta ei voikaan puhua.

Lukuisten vierailijoiden värittämä Supernatural Thing avautuu Lifelinen akustisilla kitaroilla kuin M. Wardin folk-menneisyydestä muistuttaen. First Aid Kitin ruotsalaiskaksosten lauluharmoniat kruunaavat Too Young To Dien kepeän kantrisuuden lopputuloksen ollessa sukua Kenny Rogers & The First Editionin vuoden 1969 megahitille Ruby, Don’t Take Your Love To Town. Levyn lainoista kiinnostavampi on fonisti Kelly Prattin ja My Morning Jacket -yhtyeen Jim Jamesin kanssa raukeaksi jazz-instrumentaaliksi hidastettu näkemys David Bowien Blackstar-albumin I Can’t Give Everything Awaystä.

Dedication Hourin pianon ja pehmeän sähkökitaran luomat jazz-sävyt toimivat kuin jälkikaikuna Think Of Spring -albumille (2020), jolla Ward coveroi Billie Holidayn tunnetuksi tekemiä lauluja. Supernatural Thingillä Wardin kitarointi on ylipäätään mieluummin kevyttä ja tremolonkin värisyttämää kuin räyhäkästä.

Lisää luettavaa