Arvio: Kiitollisuutta ja räävittömyyttä samassa paketissa – Blink-182:n One More Time… on kaunis tarina ystävyydestä

Arvio julkaistu Soundissa 10/2023.
Kirjoittanut: Mirko Siikaluoma.

Arvio

Blink-182
One More Time...
Sony

Valitettavasti se vaati tragedian toistamiseen, että Blink-182:n klassinen kokoonpano palasi yhteen: laulaja-basisti Mark Hoppuksen taistelu syöpää vastaan sai hänet ja laulaja-kitaristi Tom DeLongen löytämään hukatun ystävyytensä.

One More Time… käy läpi Blink-182:n uran vaiheita ja nostaa hattua bändiin ratkaisevasti vaikuttaneille Ramonesille (Dance With Me) ja The Curelle (Fell In Love on kunnianosoitus Close To Melle). Tunteet ovat ymmärrettävästi herkässä ja etenkin Hoppuksen äänestä kuulee kiitollisuuden elämää kohtaan. Silti bändi ei ole unohtanut tavaramerkikseen muodostunutta räävittömyyttä: Turn This Off! muistuttaa, että kaikki ei ole aina niin vakavaa.

Blink-182:n kolmannen näytöksen päähenkilö istuu rumpujen takana. Blinkin vihaajienkin arvostama Travis Barker on paitsi tuottanut levyn, mutta äänessä nyt myös laulajana nimikkoraidalla ja Fuck Facella sekä biisinkirjoittajana (You Don’t Know What You’ve Got). Travisin panos Blinkin ainutlaatuisuuteen on entistä näkyvämpi, vaikka levyn tuotanto jakoi mielipiteitä vahvasti jo ennen julkaisua.

Tuskasta syntyi Blink-182:n uran monipuolisin levy, jota voi syystäkin pitää bändin parhaana tuotoksena 20 vuoteen.

Lisää luettavaa