Arvio: Kotimainen Wolfheart ilmoittautuu pohjolan kuninkaaksi, ja julistus on helppo ottaa todesta

Wolfheart
King of the North
Napalm Records

Tuomas Saukkosen johtaman Wolfheartin uuden levyn nimi on kuin julistus. Wolfheartin ”winter metal” tulee ikään kuin kanonisoiduksi yhtyeen toimesta sen ilmoittautuessa pohjolan kuninkaaksi. Ja se on helppo ottaa todesta.
.
Wolfheartin juuret ovat rönsyilleet vuosien mittaan moniin suuntiin ja monista suunnista. King of the North on kahden vuoden takaista edeltäjäänsä Wolves of Kareliaa rahtusen polveilevampi. Bändi tuntuu kiinnittäneen huomiota pikkuasioihin, eli melodiakulkuihin ja riffeihin on kaivettu hieman uudempia tulokulmia rikastuttamaan kokonaisuutta.
.
Yhtye on hakenut levylleen tukea myös vierailijoista. Nilen Karl Sanders ja Killswitch Engagen Jesse Leach ovat miellyttävä panostus, mutta oleellista lisäarvoa he eivät levylle tuo, sillä Woflheart ei sellaista tarvitse. Se pärjää aivan hyvin omillaankin.
.
Albumi on edeltäjänsä tavoin rujo, mutta muotokieli sallii yhtyeen avartaa tuotannollisin keinoin äänimaisemaansa. Tällä albumilla yhtye käyttää mahdollisuuksiaan kuitenkin varsin varovaisesti. Tavallaan se on sääli, sillä yhtyeellä olisi varaa paljon enempäänkin. Saukkosen lahjoilla ja bändin kyvyillä Wolfheart voisi aivan hyvin viedä metalliaan vieläkin laajemmille ilmaisun alueille.