Arvio: Sharon den Adel on yhä Within Temptationin valttikortti – Bleed Out jättää silti vaillinaisen olon

Arvio julkaistu Soundissa 9/2023.
Kirjoittanut: Marko Säynekoski.

Arvio

Within Temptation
Bleed Out
Force Music

Hollantilainen Within Temptation on tasapainoillut melkein kolmekymmentä vuotta popin ja metallin raja-aidalla välillä keinahdellen enemmän kevyemmälle ja välillä raskaammalle puolelle. Sikäli joukko on aina ollut omaperäinen, että Sharon den Adelin lauluääni ja bändin murjoma metallinen murina on loihtinut varsin erikoisen kontrastin, jolle toki on jäljittelijöitäkin löytynyt.

Bändin tuorein albumi on pohjavireeltään varsin tummasävyinen ja metallinen, jopa synkeä. Vaikka kappalemateriaali ei edusta sinällään bändin parhaimmistoa, sovituksiin on panostettu ja tunnelmaa on kasvatettu monenkirjavilla pikkujutuilla, joiden teho toimii. Eikä yhtye pitäydy pelkästään popin ja metallin maaperällä. Muutamin paikoin voi aistia bändin käyneen haistelemassa fiiliksiä jopa EDM:n puolelta, mikä kuuluu läpi varsin hienovaraisesti, sillä tuskinpa yhtye haluaa pelästyttää fanejaan ainakaan pahasti.

Within Temptationin musiikissa kaiken kruunaa edelleen Den Adelin ääni. Nainen näyttää parhaimmillaan ladanneen suorituksensa täyteen tunnetta, jonka antaumuksellisuus on helppo aistia.

Kokonaisuutena Bleed Out kuulostaa monin paikoin jo valmiiksi tutulta. Biiseissä on runsaasti tarttumapintaa, mutta se Suuren Kokemuksen tunne jää kokematta suuresta ja massiivisesta äänimaisemasta huolimatta.

Lisää luettavaa