WITHIN TEMPTATION: Hydra

Arvio julkaistu Soundissa 2/2014.
Kirjoittanut: Marko Säynekoski.

Arvio

WITHIN TEMPTATION
Hydra
BMG

Vaikka Within Temptation on tehnyt vuosikaudet laatujälkeä, takaraivossa on ollut pieni mietintä siitä, pystyykö bändi pysyttelemään siellä metallin puolella. Onhan bändi välillä hieman häilynyt rajan tuntumassa, mutta nyt musiikkia syntyy selvästi rankemmalla kädellä.

Within Temptationin omat elementit ovat edelleen musiikin keskiössä, mutta kitara murahtaa kenties hieman kipakammin kuin ennen, ja asenteessakin vaikuttaisi olevan enemmän asianmukaista puristamisen makua. Hollantilaisryhmän sävellykset kiteytyvät melodioihin ja Sharon Del Adelin laulusuoritukseen, jotka molemmat ovat edelleen erinomaisia, mutta eivät ainakaan aluksi tunnu niin kaikkivoipaisilta. Pikemminkin levyä kuunnellessa tulee ajatelleeksi, että näinhän niiden biisien pitää mennäkin, mutta Within Temptation pystyy sittenkin ravistelemaan perustuksiaan. Yllätyksellisyys on ehkä liian vahva sana, mutta kyllä biiseissä on voimaa, joka moniuloitteisuuden jatkeena muodostaa tanakan kokonaisuuden.

Levyllä vierailevat Dave Pirner, Howard Jones ja Tarja Turunen, jonka hienostuneisuus toimii loistavasti Sharon Del Adelin kanssa. Ilmeisesti Xzibitin vierailu And We Runilla on tarkoitettu kokeiluksi, joka saisi sellaiseksi jäädäkin, sillä rap tuntuu vieraalta Within Temptationin juhlavassa metallissa.

Lisää luettavaa