AVANTASIA: The Mystery Of Time

Arvio julkaistu Soundissa 4/2013.
Kirjoittanut: Marko Säynekoski.

Arvio

AVANTASIA
The Mystery Of Time
Nuclear Blast

Tobias Sammetin Avantasia nousi rockoopperavaiheensa alkumetreillä suuremmaksi kuin taiteilija itsekään osasi kuvitella, mutta sen saattoi arvata levyjä kuunnellessa. Viitisen vuotta sitten linja alkoi muuttua ja nykyiset tunnelmat vellovat samanlaisessa myrskyn silmässä kuin itse levykin.

Sammetin Avantasia-linja on yleisesti ottaen keventynyt, siitä ei pääse mihinkään. Se, mitä Sammet itse pitää aiempaa rikkaampana ilmaisuna, tarkoittaa pikemminkin tavanomaistumista. Avantasian kappaleet ovat usein vain pelkkää stadionrockia, kuten Sleepwalking, jonka roihu on kovin rajoittunut ja arvattava.

Savior In The Clockwork on periaatteessa levyn metallisinta antia, mutta sekin silittelee koko ajan kevyempien musiikkilajien poskia. Black Orchidin kasari-ilmaisua tavoitteleva mahtipontisuus välittää levyn vahvimmat tunnelmat, mistä suuri kiitos kuuluu myös kappaleen tulkitsevalle Biff Byfordille. Kokonaisuutena levy on kovin sekavan oloinen ja Sammet tuntuu sovittaneen kappaleita oppikirja kädessä, jolloin kaikki on periaatteessa oikein, mutta käytännössä kovin paperinmakuista.

The Mystery Of Time omaa omat hetkensä, mutta se kuulostaa levyltä, jonka tekijä tuntuu kadottaneen sen pienen musiikinharrastajan sisällään.

Lisää luettavaa