BASEMENT JAXX: Scars

BASEMENT JAXX
Scars
XL Recordings

Basement Jaxxin uutuus on noussut otsikoihin lähinnä sen vierailijalistan myötä. Se, että laulajien joukosta löytyy Kelisin, Yoko Onon, Lisa Kekaulan ja Amp Fiddlerin kaltaisia nimiä, kertoo lähinnä arvostuksesta, jota Basement Jaxx nykypäivänä nauttii. Duo on onnistunut mainiosti vaikeassa tehtävässään naittaa kaupallinen menestys haastavaan ja ennen kaikkea hauskaan tanssimusiikkiin. Välillä Basement Jaxx on ollut ärsyttävä tai tekopirteä, mutta yhtä usein se on osunut napakymppiin tai ainakin sen liepeille.

Vierailijoiden vaihtuminen joka kappaleessa antaa Scarsille aivan omanlaisensa leiman. Joskus tämän kaltainen ”leikkaa ja liimaa” -menetelmä voi toimia hyvinkin, mutta Basement Jaxxin uutuudella ei näin ole. Tuntemus siitä, että käsissä on remix-albumi kappaleista, joita kukaan ei ole aiemmin kuullut, on alati läsnä.

Vailla ansioita Scars ei luonnollisestikaan ole. Santigoldin hyvällä sykkeellä piiskaama Saga on yksi levyn kohokohdista ja hyvin onnistuu myös Raindrops – ainoa kappale, jolle duo ei ole vierailijaa haalinut.

Australialaisen näyttelijä-laulaja Sam Sparron tulkitsema Feelings Gone sen sijaan on järkyttävää paskaa. Ei ole ensimmäinen kerta, kun hyvän maun ääripäät löytävät paikkansa Basement Jaxxin levyltä – ja tuskin tämä viimeiseksikään jää.