THE CLASH: From Here To Eternity

Arvio julkaistu Soundissa 10/1999.
Kirjoittanut: Pertti Ojala.
The Clashin ensimmäinen livealbumi ilmestyy käsittämättömän pitkällä viiveellä.

Arvio

THE CLASH
From Here To Eternity
Columbia

The Clashin ensimmäinen livealbumi ilmestyy käsittämättömän pitkällä viiveellä. Julkaisun motiiviksi seitsemäntoista vuotta viimeisimmän studiolevyn jälkeen on heti ehdolla kvartetin mahdollinen comeback, mikä tuntuu toisaalta enemmän kuin epätodennäköiseltä Joe Strummerin viime aikaiset puheet ja teot huomioon ottaen. Jos The Clash kaikesta huolimatta tulisikin takaisin, niin ratkaisu olisi helpommin hyväksyttävissä kuin Sex Pistolsin taannoinen mahalasku. Ilmiön comeback kun on aika riskialttiimpi veto kuin "tavallisen" rockbändin uudelleensynty.
The Clashin levytysvuodet 1977-82 suhteellisen tasapuolisesti kattava From Here To Eternity on siis The Clashinsä tunteville yllätyksetön, mutta bändin karhean vimman autenttisesti julkituova, tiettävästi noin kuudelta eri keikalta taltioitu kooste. Levyn 17 biisiä jakautuvat fifty-fifty albumiraitoihin ja alunperin pikkukiekoilla ilmestyneisiin kappaleisiin. Jostain syystä yhtyeen kakkosalbumi Give 'em Enough Rope on kuitenkin jätetty kokonaan vaille edustusta.
From Here To Eternity on kronologisesti etenevä muistutus The Clashin suuruudesta – ja kuolevaisuudesta. Todellinen rockbändi ei voi olla jokaisena iltana erehtymätön ja tie ajasta ikuisuuteen – tai täydellisestä kontrollista suoraan helvettiin – on joskus parhaidenkin edessä.

Lisää luettavaa