DARK TRANQUILLITY: Character

DARK TRANQUILLITY
Character
Century Media

Dark Tranquillitya ei ole syytä vähätellä. Yhtenä Göteborg-soundin kehittäjänä se on ollut esikuva useammille nuorille yhtyeille kuin se ehkä itse tiedostaakaan. Mutta mitä jää historiaan? Kylmä totuus on, että kun bändi ei ole seitsemänteen levyynsä mennessä luonut mitään oikeasti kuolematonta, toivo alkaa rapistua.

Harvassa ovat bändit, jotka pystyvät tekemään unohtumattomia levyjä, mutta Dark Tranquillity on aina ollut erityisessä asemassa: siitä on puhuttu kunnioittaen ja sitä on pidetty melodisen deathin pioneerina. Jotain on kuitenkin vialla, jos bändin meriittilista tiivistyy sanoihin "on ollut kehittämässä". Tuntuu siltä, että tämän yhtyeen kohdalla musiikkityylistä tuli tärkeämpi kuin itse biiseistä ja levykokonaisuuksista.

In Flames ja Soilwork ovat hakeneet piristystä jenkkiriffeistä Dark Tranquillityn nojatessa historiaan. Character menee aika lailla thrashiksi ja Kreator-elementtiä on mukana. Usein uudistukset ovat yhtä vakavia virheitä kuin kaavamaisuus. Yhtye on kokeillut molempia ja se on saanut hyvää jälkeä aikaan niin Projectorin tyylisellä evoluutiolevyllä kuin Characterin tapaisella kilpikonnapuolustuksella. Mutta vain hyvää. Dark Tranquillityn maineella perussuoritus on aina liian vähän.