DREAM EVIL: Dragon Slayer

DREAM EVIL
Dragon Slayer
Century Media

Dream Evil on kolmisen vuotta vanha svedukokoonpano, jonka kohdalla yleensä nostetaan esille bändin rumpali Snowy Shaw. Bändi on kuitenkin tuottaja Fredrik Nordströmin ideoima yhtye, kun tämä tahtoi muun muassa Hammrefallin, In Flamesin ja Spiritual Beggarsin tuottamisen ohella tehdä omaa musiikkiaan.

Tyylisuunta on melodinen heavy, jossa on voimametalliaineksia. Bändin vaikutteet kuitenkin juontavat juurensa paljon kauemmas 80-luvun ja 90-luvun alun suuntaan. Ensinnäkin bändi on erittäin hyvä. Yhtye toimii kellon tarkkuudella, ja asenteessa on juuri perinteisen heavyn tyyliin sopivaa uhmakkuutta ja mahtipontisuutta. Lisäksi Hammerfallin taustalla kahden ekan levyn aikoihin taustoja laulanut Niklas Istfeldt on pätevä kaveri. Hän ei ehkä laula korkealta ja kovaa, mutta miehen äänessä on voimaa ja juuri sopivasti herkkyyttä, jotta hänen tulkintansa kuulostavat hyviltä.

Dream Evilin biisit on hyvin sävelletty ja sovitettu, mikä ei sinänsä ole ihme. Nordströmillä on kova kokemus alalta. Pyörittäähän hän tuottamisen ohella omaa studiotaan, jossa bändi on voinut rauhassa hioa kappaleita. Muutamista biiseistä tosin voi epäillä, että ne ovat melkein kuin täytepaloja, mutta niidenkin kohdalla yhtye pelastaa paljon oivallisilla sovituksilla.

Ainoastaan Losing You -slovarin kohdalla herää epäilys. Biisi on pikkaisen liian imelä oikeiden hevimiesten makuun.