Dvd-arvio: Anthraxin livetallenteella on meno kohdillaan, mutta se herättää kysymyksiä bändin sisäisestä arvojärjestyksestä

Anthrax
Kings Among Scotland dvd
Nuclear Blast

Helmikuussa 2017 Glasgow’ssa taltioitu konsertti oli osa thrash metal -jyrän Suomessakin nähtyä kiertuetta, jolla juhlistettiin vuonna 1987 julkaistua Among The Living -albumia. Levy soitetaan siis tallenteella kokonaisuudessaan, jonka lisäksi setti painottuu tuoreimpaan For All Kings -albumiin.

Kuvauspaikka on ainakin valittu hyvin, sillä yleisössä on läpi keikan todella kova meno, joka välittyy jopa kotisohvalle. Ei taida yhtäkään biisiä kulua niin, etteikö joku olisi keskellä yleisömerta jalat kattoa kohti sojottaen.

Kuvauspuoli noudattaa hevikeikkataltiointien perusosastoa: nopeita leikkauksia eri kuvakokojen ja soittajien välillä ilman taiteellisia kikkailuja. Kuvittelenko vaan vai paistattelevatko Scott Ian ja Charlie Benante ruudussa reilusti Joey Belladonnaa enemmän? Toki kyse on Anthraxista, mutta onhan se hieman erikoista miten komppikitaristi ja rumpali saavat laulajaa enemmän ruutuaikaa, varsinkin kun ottaa huomioon, miten hyvässä iskussa tuolloin 56-vuotias Belladonna on.

Perushyvä taltiointi, jonka koukut ovat Among The Living -settilistassa ja bonusmateriaalien dokumentissa. Kyllä tätä volat kaakossa ja kylmä kalja kädessä kelpaa fiilistellä. Faneille pakkohankinta.