EGOKILLS: Creation

Arvio julkaistu Soundissa 1/2015.
Kirjoittanut: Henri Eerola.

Arvio

EGOKILLS
Creation
My Fate

Hippimetalliksi musiikkinsa nimenneelle tamperelaiselle Egokillsille on sen ensiaskeleista soviteltu superbändin kostyymia. Kun nihkeänlaisesti raskaamman musiikin näyttöjä omaava ryhmä vetää kaikki siistiksi tulkitsemansa metallimaneerit yhteen, on sekasoppa valmis.

Vahvin mielleyhtymä osoittaa kitaristi Pekkosen taannoisen työnantajan Bloodpitin suuntaan. Ikään kuin pesäerottelumielessä kitaroihin on ruuvattu säröä ja tuplabasarit läpättävät, mutta jo hiukkasen pintaa raaputtaessa alta paljastuu tuiki turvallinen uuden sukupolven manserock.

Erilaisuus ei voi eikä saakaan olla itseisarvo, ja sekös Egokillsissä eniten vituttaa. Övereimmät yliampumiset tarjoilee vokalisti Janne Selo, jonka narinafraseeraus sen enempää kuin kiintiö-örähtely ei soi missään kohtaa luonnollisena.

Monen asian summa, jonka eri elementit tulevat huonosti juttuun sekä yhdessä että erikseen, on aina yhtä rasittava kuuntelukokemus. Jokaiselta tontilta, jolla Egokills käy omenavarkaissa, löytyy tusina tuoreempaa tahi kokeneempaa oman lajinsa taitajaa, jotka ymmärtävät keskittyä siihen mitä osaavat. Sen asian kanssa on Egokillsillä vielä tekemistä.

Lisää luettavaa