ERI ESITTÄJIÄ: The Art Of McCartney

ERI ESITTÄJIÄ
The Art Of McCartney
Arctic Poppy

Useana erikokoisena laitoksena julkaistavan The Art Of McCartneyn perusversiolta löytyy 34 The Beatlesissä, soolouralla tai Wingsissä kirjoitettua biisiä. Laajemmissa vaihtoehdoissa on lisäksi kahdeksan bonusraitaa ja sekä kirjallista että kuvallista materiaalia.

The Art Of McCartneyllä biiseihin ei haeta uusia näkökulmia radikaaleista tulkinnoista puhumattakaan. Taustat ovat useimmiten kuin originaalien hiilipaperikopioita, joten uudeksi elementiksi jää laulusolistin vaihtuminen. Kokonaisuudesta tulee näin toki yhtenäisempi, mutta seikkailunhaluttomuus on myös omiaan latistamaan lopputulosta.

Muutaman muun artistin tavoin kaksi biisiä esitettäväkseen saanut Billy Joel yllättää epätyypillisen rockisena Maybe I’m Amazedin ja Live And Let Dien tulkkina. Bob Dylanin Things We Said Today on odotetusti kokonaan oma lukunsa. Toots Hibbertin yhdessä Slyn ja Robbien kanssa versioima Badfinger-hitti Come And Get It ja Willie Nelsonin jousikvartetiton Yesterday ovat harvoja poikkeamia tribuutin perusideasta.

Yltäkylläiseen The Art Of McCartney -projektiin osallistuvista bändeistä tutuimpia ovat James McCartneyn kanssa Hello Goodbyeta versioiva The Cure, Heart, Def Leppard, Cheap Trick ja Kiss. Vokalisteina mukana ovat muun muassa Brian Wilson, ex-Cat Stevens Yusuf, Chrissie Hynde, Barry Gibb, Paul Rodgers, Steve Miller, Dr. John, B.B. King, Alice Cooper ja Allen Toussaint. Fanien lisäksi McCartneylle tekevät kunniaa myös omat idolinsa Dionista Smokey Robinsoniin ja Ronnie Spectorista Darlene Loveen.