GHOST BRIGADE: Guided By Fire

GHOST BRIGADE
Guided By Fire
Season Of Mist

Se tietotaito ja kokemus, mikä tällä porukalla on takanaan, sai odottamaan ihmetekoja. Sunridesta ja Zerocharismasta tuttu miehistö on siis asialla muutamaa tonnia raskaammalla kalustolla. Debyyttialbumillaan ryhmä kuulostaa pirun hyvältä, mutta suoraan kanveesiin Guided By Fire ei lyö.

Vaikka ärjympi metalli on kuulunut biisinkirjoittajien kuuntelutottumuksiin vuosia, paistaa albumilta läpi kappalerakenteiden pysähtyneisyys. Manne Ikonen ärjyy ja laulaa, kitarat soivat sekä puhtaasti että tukevana särövallina, mutta aitoja kontrasteja ei synny. Vaihteita on vain kaksi ja ne kulkevat helposti ennakkoon kuviteltavissa olevia polkuja. Kun musiikki toimii näin musertavilla taajuuksilla, on ääripäiden puuttuminen selkeä puute. Swallow The Sunista koskettimineen lainattu Aleksi Munter saa tilaa yllättävän niukasti.

Toisaalta on ehdottoman tärkeää, että tämä levy on julkaistu pienine puutteineenkin. Ja pettymykseltä levy tuntuu vain ennakko-odotuksiin nähden. Harva yhtye on näin valmis alle kahden vuoden jälkeen nollasta aloitettuaan. Seuraavalla kerralla tulee korville varmasti.