GHOST BRIGADE: Isolation Songs

GHOST BRIGADE
Isolation Songs
Season Of Mist

Voiko hyvän biisin rakentaa yhden sointukierron ja yhden yksinkertaisen kitaramelodian varaan? Kysymykseen on toki vastattu useaankin otteeseen, mutta siihen on aina välillä hyvä palata. Onko tämänkaltaisella lähestymistavalla alkujaankaan mitään tekemistä rönsyilevää ulos-antia arvostavan raskaan musiikin kulttuurin kanssa?

Sekä postrockista että metallikentästä syrjäytyneistä rauhallisemmista ilmaisumuodoista kimmokkeensa löytänyt Ghost Brigade osoitti jo Guided By Fire -debyytillään (2007), että yksinkertainen on usein vaihtoehdoista se kaikkien kaunein. Edellämainitulla reseptillä kun ei ole ainoastaan mahdollista tehdä hyviä biisejä, vaan muutamassa rajatapauksessa jopa yksi vuoden parhaista – kuten Secrets Of The Earth.

Isolation Songs on – edeltäjänsä tavoin, mutta yhtä askelta edempänä – sovelletun popkaavan mukaan rakennettua musiikkia, joka pitää sisällään suoranaisen tulvan suurelle osalle muuta musiikkia täysin tuntemattomia tunnetiloja. Sen kontrastit ovat joko niin tarkkaan harkittuja tai täydellisen intuitiivisia, että kokonaisuutena levy on lähes rikkumattoman hypnoottinen.

Jyväskylän Ghost Brigadesta voi hyvinkin vuosien saatossa muodostua yksi hatarasti määritellyn genrensä lippulaivoista, ellei se ole sitä jo.