GOLDFRAPP: Tales Of Us

GOLDFRAPP
Tales Of Us
Mute

Alison Goldfrappia ja Will Gregorya pitää kunnioittaa. He luottavat itseensä eivätkä pelkää äkkikäännöksiä. Kaiken lisäksi kaksikon musiikki tuntuu heidän omien elämiensä heijastukselta. Se on hieno piirre, mutta nykyään valitettavan toissijainen.

Kuudennen albuminsa Goldfrapp äänitti omassa studiossaan Bristolissa. Yhtyeen tuotannossa Tales Of Us -levy asettuu Seventh Treen (2008) kumppaniksi. Triphopia muistelleena outolintuna aloittanut ja kiiltävistä diskohiteistä tunnettu pari piipahti viisi vuotta sitten folktunnelmissa ja palaa nyt takaisin maalle.

Tales Of Usin kappaleet ovat maalailevia, enemmän vaikutelmia kuin täsmällisiä. Niillä kuullaan lähinnä pianoa, akustista kitaraa, jousia ja synteettistä huminaa. Vain yhdessä laulussa (Thea) on selkeä rytmi. Muut muistuttavat jonkun vuosikymmeniä sitten kadonneen mestariteoksen vähäisempiä raitoja.

Alison Goldfrapp laulaa kaikki kappaleet – äänialaa taitavasti vaihdellen – jonkun kuvitteellisen henkilön näkökulmasta. Tummia tekstejä ovat innoittaneet elokuvat ja kirjat, erityisesti Patricia Highsmithin psykologiset trillerit. Skandinaavisesta vinkkelistä kiinnostavimmat kertojahahmot ovat Alvar ja Ulla. Mikä mahtaa olla heidän taustatarinansa?