HELLOWEEN: 7 Sinners

HELLOWEEN
7 Sinners
Sony

Tähän torppaan ei ole vuosikausiin säteillyt Helloweenin materiaalista peräisin olevaa valoa. Synkkää on ollut ja pimeää. Nyt välkkyy tiheään – olkoonkin, että lamppu on ennemmin hulluuden kuin järjen –, sillä Helloween tekee parasta jälkeä sitten The Time Of The Oathin (1996)!

Helloweenin nykykokoonpano saavuttaa 7 Sinnersillä tasapainon, jollaista ei ole koettu aikoihin. Toki kyse voi olla siitäkin, että kolmetoista albumia tehnyt veteraani osuu välillä väkisinkin paremmin, mutta 7 Sinnersillä tapahtuu jyrkkiä asioita: ensitahdeista käy selväksi, että metallisärmää on tarkoituksellisesti terävöitetty. Tulisia riffejä tuuletetaan pätevällä tuplabasarihölkällä ja koko ajan tapahtuu. Viime vuosien aneemisuus ja ideaköyhyys on tipotiessään.

Helloweenin ykkösbiisi vuosikymmeneen, Who Is Mr. Madman? näyttää Judas Priestille, miten Nostradamuksesta (2008) olisi tehty piiskaavampi kokonaisuus. Are You Metal? huumorisanoittaa Lordin malliin ja World Of Fantasy nakuttaa perinteisen kevyemmän Helloween-takiaisen uusille lukemille. En äkkiä keksi parempaa ja sopivampaa kertosäettäkään Helloweenin uralta: ”I’m livin’ in the world of fantasy/reality ain’t good enough for me!”

Loistava kasvojenpesu liki viimeisellä mahdollisella hetkellä.