Levyarvio: Helloween kasasi muhkean livespektaakkelin – Mukana myös Michael Kiske ja Kai Hansen

Helloween
United Alive DVD
Nuclear Blast

Power metalin kantaisän pitkä ura sai yhden kulminaationsa 2017, kun silloinen kokoonpano sai mukaansa bändin aikoja sitten jättäneet ydinjäsenet Michael Kisken ja Kai Hansenin. Tätä Pumpkins United -spektaakkelia juhlistettiin yhteiskonserttien kiertueella jonka toimivuus yllättää massiivisella 3 dvd:n paketilla. Laaja materiaalikirjo eri vuosikymmeniltä ja keikoilta valottaa operaation laajuutta mainiosti. Kappaleita on tarjolla rutkasti, ja tyyliäkin on aika monenlaista.

Kiintoisinta ja varsin toimivaa antia on kahden laulajan voimin vedetyt biisit, Andi Derisin ja Kisken keskinäinen työskentely kun tuntuu sujuvan mainiosti. Koko yhtye suoriutuu kunnialla ja projektin aiheuttama into välittyy bändistä mukavasti. Wackenin festarikeikalta taltioitu putki vanhinta Hansenin laulamaa materiaalia on hyvinkin energistä speed metal -tykitystä kitarailotteluineen.

Bändille tyypillisesti saksalaista huumoria ja animoituja kurpitsoja sisältävä kiertuekooste on laadukkaasti ja konstailematta ohjattu, selkeäsoundinen ja havainnollinen julkaisu. Jännittävän dokumentaarista luonnetta täydentävät runsaat oheislisukkeet.