HELLOWEEN: Straight Out Of Hell

HELLOWEEN
Straight Out Of Hell
Sony Music

Legendaarinen Helloween on yhä kovassa iskussa. Powermetalin pioneeri ottaa uudella albumillaan tehokäyttöön vahvimmat aseensa, vauhdin, tarttuvuuden sekä tietynlaisen positiivisuuden. Lopputulos on onnistunut, vaikka bändi eksyy reitiltä pariin otteeseen kuin täydellisyyttä vältellen.

Singlevalinta Nabataea aloittaa albumin itämaisissa ja mahtipontisissa tunnelmissa. Kakkosbiisillä World Of War poweri paukkuu niin perkeleesti. Tuplabasarit ja -kitarat lähettävät bändin lentoon ja Andi Deris vetää kerto­säkeessä kovaa ja korkealta. Straight Out Of Hellin nuorekas ote säilyy jatkossa yllättävän puhtaana sivuten Helloweenin myöhempiäkin vaiheita. Myös kosketinsoittimet ovat levyllä isossa osassa. Hevimetallin ilosanoma välit­­tyy juuri asianmukaisessa muodossaan.

Straight Out Of Hellin parhaimmisto on lähes verrattavissa Helloweenin viimeisen klassikkoalbumin The Time Of The Oathin (1996) materiaaliin. Wanna Be God ja Asshole puolestaan edustavat tyypillistä, raivostuttavan linjatonta Helloweenia eikä slovari Hold Me In Your Arms pääse lähellekään Forever And One (Neverland) -ikivihreän tasoa.