JETHRO TULL: A Passion Play – An Extended Performance

JETHRO TULL
A Passion Play – An Extended Performance
Chrysalis

Jethro Tullin heinäkuussa 1973 ilmestynyt A Passion Play olisi ehkä otettu suopeammin vastaan, jos sitä ei olisi julkaistu loisteliaan Thick As A Brick (1972) -teoksen jälkeen. On totta, että kokeileva albumi on osin pakotetumpi kokonaisuus kuin edeltäjänsä, mutta innovatiivisuudessaan se päihittää useat yhtyeen myöhemmät puristukset.

Jethro Tullin projekteissa viihtyneen Steven Wilsonin miksaama A Passion Play − An Extended Performance tulostaa albumin sekä ylimääräistä sessiomateriaalia cd:llä ja dvd:llä. Jälki kuulostaa miellyttävän tuhdilta − esimerkiksi Jeffrey Hammond-Hammondin alun perin ohuehkot bassolinjat ansaitsivat pääsyn toiminnan etulinjaan.

Bonuksina boksi käy läpi suurelta osin jo Nightcap-koosteella (1993) esiteltyjä, syyskuussa 1972 Pariisissa äänitettyjä studiokappaleita, joiden teemoja Jethro Tull hyödynsi A Passion Playlla ja War Childilla (1974). Mukaan kelpuutettiin myös huuruinen promootiofilmi The Story Of The Hare Who Lost His Spectacles sekä levyn kiertueen minimalistisia videotaulupätkiä. Ilmeisesti mitat täyttäviä keikkatallenteita ei ollut saatavilla.

Laatikon taiten toimitetussa 80-sivuisessa kirjasessa riittää runsaasti selailtavaa.