JETHRO TULL: Too Old To Rock’n’Roll – Too Young To Die

JETHRO TULL
Too Old To Rock'n'Roll - Too Young To Die
Chrysalis

Nimikappale on Tullin suosituimpia keikkahelmiä, mutta teema-alppari on hienoinen väliinputoaja 1970-luvun kultakaudelta. Keskeneräisen rock-oopperan matsku ei suinkaan ole vain kamarirockiksi jousisovitetun teemabiisin varassa, sillä musakalkkiksille omistettu From A Dead Beat To An Old Greaser sekä päähenkilön comebackia eturiviin juhlistava The Chequered Flag ovat todella hienoja slovareita.

Hard rockin ja bluesin ehdoilla meno on tahmeampaa, mutta Martin Barren akustiset kitarakuviot kirkastavat monen stygen hohtoa. Kansiolla ovat tv-spesiaaliin erikseen nauhoitetun setin selkeä remiksaus, alkuperäinen levy flat transfer -muodossa sekä levyn ainoat viisi moniraitatallennetta. Sessioiden yli jääneet biisit ovat niin hyviä ja virkeitä elämyksen täydentäjiä, että tuplalevykin olisi toiminut hyvin.

Televisiokuvaelma muistuttaa hersyvästi Jethro-fani Gösta Sundqvistin tv-videoita, sillä hassu puvustus ja kamerakikkailu studiossa, portaikossa tai kanttiinissa riittävät dramaturgiaksi. Kansion kirjanen selvittää projektin vaiheet, ongelmat ja seuraukset avoimesti. Omat lukunsa saavat mainion keskiaukeaman sarjakuvan piirtäjä Dave Gibbons, lyhyen aikaa basistina loistanut John Glascock sekä Andersonin greaser-prätkät.