JIMI TENOR: Organism

JIMI TENOR
Organism
WARP

Organism on Jimi Tenorin toinen albumi Warpin leivissä. Se on äänitetty pääasiassa Jimin nykyisessä asemapaikassa eli Barcelonassa. Organism elää ja hengittää nimensä mukaisesti, mutta mikään joka äidin unelmapoika se ei ole – pikemminkin suupielestä kuolaava kummajainen. Organism on ainakin vähän oudompi, suttuisempi ja funkympi albumi kuin 1997 ilmestynyt Intervision.

Kun albumin takakannessa lukee, että ”written, produced, arranged and performed by Jimi Tenor”, niin silloin voi olla varma, että kyseessä on tekijänsä näköinen levy – romanttinen ja hiukan nukkavieru, mutta kuitenkin loppuun saakka hiottu ja harkittu. Mielihyväkeskusta raapivaksi muzakiksi mukautuva Sleep ja My Mind -niminen viihdejazztunnelmointi (”My mind is an open book for you”) kuulostavat jo valmiiksi tutuilta ja turvallisilta chill out -raidoilta. Singlelohkaisu Year Of The Apocalypse puolestaan yltyy rupiseksi ja kirkkogospelin lataamaksi house-raidaksi. Upea City Sleeps kuvaa niitä suurkaupunkien yksinäisiä sieluja, jotka ovat valinneet rakkautensa kohteeksi koneet.

Organismilla on sekä kuorolaulua että kiimaista groovea, jopa saman biisin puitteissa. Muutenkin kaikki hommat hallitsevassa ja bisneksen orjaksi suostumattomassa Jimissä on jotain samaa kuin Minneapolisin pikkujättiläisessä. Jimihän on kuin Princen suomalainen serkkupoika, joka on vasta matkalla uransa huipulle.