JORI HULKKONEN: Different

JORI HULKKONEN
Different
F Communications

Itseoppineen kemiläisen teknonikkarin edellinen levy When No One Is Watching, We Are Invisible sai harkitun hauraalla kauneudellaan korvat kallistumaan sulavien pohjoisten äänimaisemien kaikuja kohti. Nimellisestä erilaisuudestaan huolimatta Different on loogisesti etenevää ja saumatonta jatketta melodiseen sydämeen asennetun elektronisen tahdistajan pulssien säätelyssä.

Pyöreäkulmaiset biisit ja pehmeäsoundiset biitit on edelleen johdettavissa Hulkkosen ensi-inspiraatioon, joksi hän mainitsee Pet Shop Boysin West End Girls -hitin. Siinä käytetyt sointuvaihdokset ja sisään uiva kertosäe on jalostettu äärettömän tyylikkäästi kappaleiden rakenteisiin ja melodiseen nautintoon. Tanssibiitin suhteellisen voimakas korostus syö hiukan muuta soundia ja vinouttaa erityisesti efektisyydessään ujostelevia vokaaliosuuksia. Kotikuuntelussa tekisi mieli säädellä miksausta hiukan eri kuosiin.

Different on kuitenkin tasavahva ja monikäyttöinen elämysmatka silkan fyysisen transsin tuonpuoleisiin kuokuviin. Siinä samotaan 80-luvun pop-tanssitaiteen hienouksista 70-luvun teknoinstrumentalistien (Tangerine Dream, Eloy) keltatiilisille teille ja takaisin 90-luvun sympaattiseen Air-kierrätykseen. Aavoille soundihangille johtaa useitakin omia, tuoreita latuja. Osuvasti nimetty 10-minuuttinen loppuhuipennus Latin Taiga todistaa valittujen vaellusreittien joustavuuden ja etenemistavan hitaan, viipyilevän viehätyksen.