JORI HULKKONEN: Man From Earth

JORI HULKKONEN
Man From Earth
Turbo

Jori Hulkkonen on tehnyt arvokasta työtä elektronisen musiikin kentällä sekä kotimaassa että ulkomailla. Hän lieneekin ylivoimaisesti tunnetuin suomalainen dj, jonka tekemisiä muun muassa Keski-Euroopassa seurataan erityisellä tarkkuudella. Pitkän uransa varrella Hulkkonen on laadun juurikaan kärsimättä julkaissut runsaan määrän musiikkia ja remiksejä, joista suurimman osan eri aliasten (Zyntherius, Bobby Forrester) nimissä. Tärkeimmät julkaisunsa, kuten albumit When No One Is Watching We Are Invisible (2000) ja Dualizm (2005), Hulkkonen on kuitenkin julkaissut ristimänimellään.

Man From Earth tuo Hulkkosen elek­tronisesta maailmasta askeleen lähemmäksi popin valtavirtaa. Muutamissa kappaleissa vierailevat laulajat tuovat levylle väistämätöntä melodisuutta, jonka puute on aiemmin ollut Hulkkosen levyjen yksi heikko kohta. Silkaksi bilemusiikiksi hänen musiikkinsa ei ole pitkään aikaan enää taipunut, mutta säännölliseen kotikuunteluun se on ollut hivenen liian koukutonta.

Tähän yhtälöön Man From Earth iskee osuvan niitin. Levyn moniulotteisuus takaa, ettei se jää pelkäksi äänitapetiksi, vaan siitä löytyy myös popkorvaa hivelevää rakennetta. Villa Nahin lauluosuuksin koristettu Re Last Year on tästä mitä parhain esimerkki.