JOSS STONE: The Soul Sessions Vol 2

JOSS STONE
The Soul Sessions Vol 2
S-Curve Records

Joss Stone säväytti teinityttösenä ensimmäisillä soulsessioillaan yhdeksän vuota sitten. Läpimurtoa seurasi kolme pääosin hyvälaatuista studiolevyä ja neljännen likilaskuinen lässähdys, jonka jälkeen onkin viisasta peräytyä ottamaan vauhtia perusasioista. Tuottajaksi palaa debyytiltä tuttu Steve Greenberg ja taustoja laulaa oppiäiti Betty Wright. Kitaraa käsittelee Ernie Isley.

Albumi ammentaa 1970-luvulta, mutta poikkeaa myös seuraavalle vuosikymmenelle. En muistanutkaan, kuinka koskettava katumusharjoitus Cecil ja Linda Womackin Teardrops on. Lauluyhtyefunkin klassikko Chi-Litesin (For God’s Sake) Give More Power To The People muodostaa kovan haasteen kenelle tahansa, mutta Stonen tulkinta sylkee tulta ja tappuraa. Kohokohdaksi nousee myös lopetuskappale, John D. Loudermilkin vetoava rakkauslaulu Then You Can Tell Me Goodbye.

Ehkä mielikuvitus tekee tepposet, mutta Joss Stonen laulu tuntuu kuulostavan rennommalta kuin aikoihin. Ytimekäs studioyhtye ansaitsee kiitosta kautta linjan. Prahan filharmoninen orkesteri svengaa aivan eri sfääreissä kuin usein käytetyt digitaaliset korvikkeet. The Soul Sessions Vol 2 on sangen miellyttävä kuuntelukokemus, jonka rytmillisimmät osuudet soveltuvat myös tanssikäyttöön.